Historie

Historie SGW Dijkgatbos
De cross in het Dijkgatbos is ontstaan uit weekeinden die eens per jaar door de Wieringermeerruiters zijn georganiseerd, meestal in oktober.  Tijdens deze weekeinden die voor de eigen leden van de vereniging bestemd waren is een parcours in het bos ontstaan met enkele vaste hindernissen, uitgebreid met een aantal losse. Ook de vijver is door de Wieringermeerruiters in die periode aangelegd.

Vanaf het begin van de jaren 70 werd het weekeinde steeds meer een open wedstrijd, waarvan de organisatie breder gedragen werd door de regio.  Het parcours is vanaf dat ogenblik ieder jaar door ervaren crossbouwers aangelegd. De organisatie van de cross is van de Wieringermeerruiters overgenomen door de Stichting SGW Dijkgatbos die nog steeds ieder jaar de cross organiseert.

Omdat het bos veel natte gedeelten kent, is de cross in de jaren negentig verplaatst van oktober naar het derde weekend van augustus.

Nog altijd leveren de Wieringermeerruiters een belangrijke bijdrage aan zowel de oefencross als de echte cross door middel van het beschikbaar stellen van hindernis- en andere materiaal. Ook zijn tussen de vele vrijwilligers noodzakelijk om het evenement te organiseren de Wieringermeerruiters vertegenwoordigd. Daarnaast dragen ook de leden van de Noorderkoggenruiters hun steentje bij!

Het lokale evenement is met succes uitgegroeid tot een regionale gebeurtenis waarnaar ieder jaar veel ruiters reikhalzend uitzien.

In 2017 is het besluit genomen om, in verband met de bodemgesteldheid in het Dijkgatbos, niet langer een samengestelde wedstrijd te organiseren in Wieringerwerf.
De organisatie is blij dat gebruik kan worden gemaakt van de faciliteiten en terreinen van Manege Beukers en het Recreatieschap Geestmerambacht in Oudkarspel.

Reacties zijn gesloten.